Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

Draaiduizeligheid

Draaiduizeligheid ontstaat door een verstoring in het evenwichtsorgaan. De duizeligheid treedt dan meestal op tijdens en na het bewegen van het hoofd of verandering van houding. Deze draaiduizeligheid uit zich in een gevoel alsof de hele wereld begint te draaien. Men moet zich vaak snel ergens aan vastklampen of snel gaan zitten om vallen te voorkomen.

Fysio Maarheeze heeft een fysiotherapeut in huis die gespecialiseerd is in draaiduizeligheidsklachten, ook wel BPPD genoemd. De behandeling bestaat uit het maken van specifieke bewegingen van het hoofd door de fysiotherapeut, aangevuld met oefeningen voor thuis. Door deze behandeling hersteld het evenwichtsorgaan zich, waardoor de duizeligheidsklachten vaak worden verholpen.

Voorbeelden van klachten die onze gespecialiseerde fysiotherapeut kan behandelen:

  • duizeligheid die optreedt tijdens het bewegen van het hoofd
  • duizeligheid die optreedt na het bewegen van het hoofd
  • duizeligheid die optreedt als u gaat staan
  • duizeligheid die optreedt als u bukt
  • duizeligheid die optreedt als u vanuit gebukte houding omhoog komt
  • duizeligheid die optreedt als u zich omdraait in bed

De duizeligheid kan varieren van licht in het hoofd tot het gevoel alsof de hele wereld om u heen draait. In de laatste situatie is de kans op vallen aanzienlijk groter. Mensen proberen zich dan ook zo snel mogelijk ergens aan vast te klampen of te gaan zitten. Mocht u zich in deze klachten herkennen, dan is het verstandig om eerst een afspraak met uw huisarts te maken. Indien dan fysiotherapie geindiceerd is, krijgt u een verwijzing mee om bij ons een afspraak te maken voor deze specifieke behandeling voor het evenwichtsorgaan.