Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

Fysiotherapie

De fysiotherapeut. Specialist in bewegen.

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam niet meewerkt. Degene die daar alles van weet, is de fysiotherapeut. De specialist in bewegen. Bij Fysio Maarheeze kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten, maar ook om deze te voorkomen.

Voor wie is de fysiotherapeut?

Voor iedereen die klachten heeft bij het handhaven van zijn houding of bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Het kan gaan om sportblessures, klachten ontstaan tijdens het werk, vanwege een ongeval of ziekte, een 'verkeerde' beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Wij adviseren, behandelen en begeleiden, zodat u weer zo goed mogelijk kunt functioneren in het dagelijks leven. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen.

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

U heeft géén verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u 'direct' bij de specialist in bewegen terecht. Zodat u 'direct' kunt beginnen met het werken aan uw herstel. De huisarts blijft altijd de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Wij informeren de huisarts, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar Fysio Maarheeze te gaan, dan voeren wij eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat eerst wordt vastgesteld of u bij ons op het juiste adres bent. Zo niet, dan kan de fysiotherapeut u in onderling overleg doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden, dan wordt deze in overleg met u direct opgestart. Dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld wordt, hoe sneller u herstelt.

Behandelplan

Afhankelijk van uw situatie komt u naar Fysio Maarheeze of indien nodig komen wij bij u thuis. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Dit gebeurt door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Uiteindelijk is elk mens en elke klacht weer anders.