Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

Kinesio taping

Kinesio Taping wordt vaak gebruikt bij topsporters, maar werkt ook goed bij de recreatieve sporter en bij klachten die optreden in het dagelijks leven. Het is een techniek die gebruik maakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Dat gebeurt met behulp van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel,stimuleert de doorbloeding en ondersteunt de spieren en gewrichten in hun functie. Hierdoor neemt de kwaliteit van bewegen toe en krijgt het lichaam de kans om te herstellen.

Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat deze tape rekbaar is tot 140% van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen door het gewricht te fixeren. Bij Kinesio Tape wordt de tape op een specifieke manier aangelegd waardoor de huid iets wordt opgetild. Dit heeft positieve effecten zoals pijndemping,toename van kwaliteit van bewegen door een betere spier en gewrichtsfunctie,toename van doorbloeding en afvoer van vochtophoping.

Voordeel van deze methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Hierdoor vindt het herstel 24 uur per dag plaats. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, geeft geen allergische reactie, is ademend en watervast. Ondanks de tape kunt u nog vrij blijven bewegen.